Workshop – Pappersblommor och levande blad i festens dekorationWorkshop

Workshop med 🌸Sofia ”Mokkasin” Vusir Jansson & 🌿Pernilla Wåhlin Norén om pappersblommor och skogens slöjd. Med inspiration från Walléns tavla och vår egen nytolkning av äldre folkliga traditioner skapar vi en föränderlig dekoration inför årets alla fester. Välkommen att skapa din egen festspira!

Lördagen den 15 juli
Kl 9.30 – 15.00 
Pris 2.500 kr per person
Allt material ingår, fika samt en härlig vegetarisk lunchbuffé.

Värd för workshopen är Hemslöjdens Hus i Leksand och vi inleder dagen med en kort introduktion till sommarens tema Folk & Blomster med utställningar och temabutik. Här hänger i sommar den stora målningen ”flicka som gör
pappersblommor” av konstnären Gustav Theodor Wallén. Workshopen börjar kl 10 i en vacker lokal strax intill. Hemslöjdens Hus ligger i Leksands kulturstråk med bl.a hembygdsgårdarna, kyrkan och Hildasholm inom gångavstånd.

Om Sofia:
Sofia Vusir Jansson är kreatör, formgivare och författare. De senaste åren har hon skapat pappersblommor i all dess former, bla i återkommande kollektioner för Svensk Tenn. Senast var hon aktuell med papperskonst i utställningen Kraftverk – hantverk i en ny tid på Sven-Harrys konstmuseum, en jubileumsutställning för att belysa hantverkets historiska betydelse och hantverkstraditioner.

Sofia delar med sig av kreativitet och skapande via instagram på @sofiaatmokkasin

Om Pernilla:
Pernilla Wåhlin NorénPernilla är arkitekt med slöjden och hantverket som ingång i yrket. Hon jobbar som stadsarkitekt och använder slöjd som arkitekturpedagogisk metod. Just nu är hon aktuell med boken Skogen & Slöjden för Natur & Kultur Fakta. En slöjdhandbok som belyser värdet av den tysta kunskapen som inte kan räknas fram utan som vi ger varandra genom praktiskt hantverk. Hon är ordförande i Borlänge hemslöjdsförening och ledamot i Dalarnas hemslöjdsförbund.

Pernilla delar med sig av kreativitet och skapande via instagram @pernillawnoren

För bokning av evenemang:
Via telefon: 070 757 17 45 
Via mail: pia.anagrius@icloud.com 
Betalning sker efter bekräftelse om plats till bg: 796-2517 
(Vid avbokning återbetalas ej anmälningsavgift på 1000:-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *